Kommittéer & råd
Vid Södertörns högskola finns ett antal kommittéer och råd som verkar inom olika områden.
Arbetsgrupp för jämställdhetsintegrering
2016 beslutande rektor att tillsätta en arbetsgrupp för att upprätta en plan för jämställdhetsintegrering.
Arbetsmiljö- och likavillkorskommittén (AMK)
Arbetsmiljö- och likavillkorskommittén (AMK) är ett samrådsorgan som ansvarar för att högskolans övergripande mål om arbetsmiljö regelbundet följs upp. Därutöver har varje institution en egen lokal arbetsmiljökommitté.
Protokoll från Arbetsmiljö- och likavillkorskommittén (AMK)
Här finns protokoll från Arbetsmiljö- och likavillkorskommitténs (AMK) sammanträden. Vill du se protokoll från tidigare år, kontakta Arbetsmiljö-och likavillkorskommitténs sekreterare Nina Vettergren.
Medarbetarundersökning
Medarbetarundersökningen är en del av det systematiska arbetsmiljöarbetet. Högskolan har som rutin att genomföra en undersökning vartannat år. Nästa medarbetarundersökning planeras till våren 2025.
2023 avslutades undersökningen vecka 9. Alla, som vid undersökningens start, hade en anställning på minst 20% av heltid, och varit anställd de tre senaste månaderna, fick möjlighet att svara.
517 personer svarade på undersökningen, vilket motsvarar en svarsfrekvens på 60,6%.
Resultaten av medarbetarundersökningen utgör startskottet för arbetet med de lokala arbetsmiljöplanerna, och därefter en högskolegemensam arbetsmiljöplan som löper under två år.
Frågor
Har du frågor eller funderingar kring medarbetarundersökningen, kontakta Nina Vettergren eller förvaltningschef Hans E Andersson.
Doktorandrådet
Doktorandrådet vid Södertörns högskola arbetar för att tillvarata och representera doktorandernas intressen. Rådet är en sammanslutning av doktorander och det är kopplat till studentkåren, SöderS.
Forskningsetiska rådet
Forskningsetiska rådets uppgifter är att öka kunskapen om forskningsetiska frågor inom högskolan och att bedöma och utreda misstankar om avvikelser från god forskningssed.
Internationaliseringsrådet
Högskolans internationaliseringsråd ska verka för att initiativ i verksamheten och det omgivande samhället tas tillvara och möjliggörs och att de högskoleövergripande strategierna når ut till alla delar av verksamheten. Tryck på länken nedan för att få mer information om Internationaliseringsrådet.
Ledningsrådet
Ledningsrådet är ett rådgivande organ till rektor i strategiska frågor. Rektor är ordförande i rådet, som sammanträder två till tre gånger per termin.
Meriteringskommittén
Meriteringskommittén ansvarar för processen för att antas som meriterad respektive excellent lärare. Kommittén utses av fakultetsnämnden.
Publikationskommittén
Publikationskommittén har till syfte att stödja publicering av kvalitativt högtstående forskning utförd av högskolans forskare och lärare.
Rekryteringskommittéer
Högskolan har två rekryteringskommittéer. De är beredande organ för tillsvidareanställning och befordran av adjunkter, lektorer, docenter, professorer med flera. Ledamöter till rekryteringskommittéerna utses av fakultetsnämnden.
Ärendena bereds i enlighet med de regler som finns i Högskoleförordningen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och högskolans anställningsordning Länk till annan webbplats..
Rekryteringskommittéernas uppdrag och arbetsformer finns beskrivna i Anvisningar till anställningsordningen Länk till annan webbplats..
Rekryteringskommittéernas protokoll
Här finns protokoll från rekryteringskommittéernas möten. Vill du se protokoll från tidigare år, kontakta rekrytering@sh.se.
Rektorsråd
Rektor har inrättat ett antal rektorsråd för högskoleövergripande frågor rörande bland annat hållbarhet, utveckling, samverkan och internationalisering
Rådet för breddad rekrytering
Rådet för breddad rekrytering har i uppdrag att stimulera och utveckla högskolans arbete i frågor kopplade till breddad rekrytering och breddat deltagande och bidra till samordning av initiativ och aktiviteter inom området.
Strategiska samverkansrådet (SSR)
Strategiska samverkansrådet inrättades 2017 av rektor och syftar till att utveckla ett strukturerat arbete med strategisk samverkan vid Södertörns högskola samt mellan högskolan och dess parter. Därtill föreslår SSR till rektor långsiktiga, kortsiktiga och prioriterade samverkansaktiviteter. SSR utgör även styrgrupp för högskoleövergripande samverkansaktiviteter vid Södertörns högskola.
Information
Har du frågor om innehållet? Se kontakt i respektive plusbox
Önskemål om uppdateringar på sidan? - Fyll i detta formulär
Övriga frågor, vänligen vänd dig till info@sh.se