
Enheten för verksamhetsplanering och projektledning
Enhetens uppdrag är att ge stöd till högskolans ledning med övergripande verksamhetsplanering och ledning av högskoleövergripande projekt.
Ledning
Nedan presenteras avdelningens ledning.
Verksamhetsplanering
Enheten samordnar högskolans process för verksamhetsplanering i nära samverkan med Ekonomiavdelningen och Avdelningen för verksamhetsutveckling och myndighetsstöd. Utifrån högskolans utvecklingsplan och regleringsbrev tas den årliga högskoleövergripande verksamhetsplanen fram (VP) i dialog mellan högskolans ledning, institutionerna, Lärarutbildningen, bibliotek och gemensam förvaltning.
Systemstyrningen för strategiska IT-system
För de strategiska IT-systemen som finns på högskolan finns riktlinjer hur anskaffande av, utveckling samt avveckling eller byte ska ske.
Beredningsgruppen
Beredningsgruppen har som övergripande uppgift att samordna högskolans långsiktiga behov av it-system samt hantera och utreda högskoleövergripande it- och projektfrågor och förbereda dessa för beslut.
Planeringschefen leder beredningsgruppen för strategiska it-system. Gruppen består i övrigt av högskolans projektledare samt it-specialister från biblioteket och Campus- och it-avdelningen. Beredningsgruppen stöttar planeringschefen i att bedöma bland annat överlappning med befintliga system.
Som stöd för att skriva underlag kan dokumentet Underlag till beredningsgruppen användas.
KreativEU
KreativEU (Knowledge & Creativity European University) ska bygga ett långsiktigt institutionellt och strategiskt samarbete mellan elva lärosäten i Europa. Målet är ett konkurrenskraftigt transnationellt utbildningsutbud med ett nära samarbete i frågor kring hållbarhet, integration, jämställdhet och digitalisering.
Mer information nås via
KreativEU på www.sh.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Konsortiet Kreativ EU Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Projektledning
Projektledarna ska i huvudsak driva högskoleövergripande projekt men kan även ge stöd i användningen av projektmodellen eller som bollplank i olika faser av ett projekt.
Högskolans gemensamma projektmodell syftar till att göra det enkelt att styra, leda och arbeta i projekt. En gemensam terminologi och gemensamma och lättillgängliga dokumentmallar bidrar till att skapa ordning och reda i projekten. Att göra rätt från början är effektivare än att göra om.
Information
Har du frågor om innehållet? Se kontakt i respektive plusbox
Önskemål om uppdateringar på sidan? - Fyll i detta formulär
Övriga frågor, vänligen vänd dig till info@sh.se