Du besöker just nu Medarbetarwebben utan att vara inloggad. Logga in för att ta del av innehåll för medarbetare.

Puffnyheter

 • Digital examination ska effektivisera för både lärare och studenter

  Kommunikationsavdelningen

  Förutsättningarna för digital examination har under 2023 utretts i en förstudie. Nu har förstudien övergått till ett projekt, där de första tentasalarna ska byggas om under 2024. Vad kommer detta innebära för dig som arbetar på högskolan?

 • Fem forskningsplattformar ska stärka och synliggöra högskolans forskning

  Kommunikationsavdelningen

  Den 14 november fattade rektor beslut om att inrätta fem forskningsplattformar på Södertörns högskola. Forskningsplattformarna bygger på starka forskningsmiljöer och uppvisar en tvärvetenskaplig bredd. Varje plattform utgörs av en mångvetenskaplig styrgrupp om 3-5 ledamöter som representerar minst två institutioner.

 • Högskolans inspel till forskningspropositionen: SH bör bli Sveriges nästa universitet

  Kommunikationsavdelningen

  Regeringen har tillfrågat lärosäten om att inkomma med underlag inför arbetet med d en kommande forsknings- och innovationspolitisk a proposition en . Södertörns högskola har ombetts att särskilt kommentera hur vi förhåller oss till de politiska prioriteringarna gällande hög kvalitet i forskning och utbildning, internationalisering och innovation, samt arbetet med samverkan. Högskolan har även ombetts kommentera arbetet med att ta fram profilområden för högskolan.

 • Kom ihåg att installera uppgraderingen av Windows 10 på din PC

  Kommunikationsavdelningen

  För några månader sedan släpptes den sista av säkerhetsuppdateringarna till den Windows 10 version som högskolan har installerad på de flesta personaldatorer. Du kan själv installera uppgraderingen genom Software Center, som finns på varje Windows PC. Uppgraderingen tar cirka 1 timme beroende på datormodell, så välj lämplig tidpunkt där den kan köras ostört.

 • Gå en kurs i höst!

  Kommunikationsavdelningen

  Känner du behov av kompetensutveckling inom något område? Eller var det länge sedan du övade hjärt-och lungräddning? Högskolan anordnar ett flertal utbildningar för anställda, varav några är nya för hösten. Ta del av utbudet och anmäl dig!

 • Handlingsplan för administrativt betungande arbetsuppgifter beslutad

  Kommunikationsavdelningen

  Rektor beslutade den 27 juni om en handlingsplan för administrativt betungande arbetsuppgifter vid Södertörns högskola. Handlingsplanen innehåller nio områden och inom flera områden har det redan påbörjats förbättringsarbeten.

 • Användarstöd i Studiewebben

  Kommunikationsavdelningen

  Du vet väl att det finns användarstöd för dig som ska arbeta med högskolans lärplattform Studiewebben? Här finns vanliga frågor och svar, och du kan också mejla användarstöd, boka en genomgång eller se inspelade webbinarier.

 • Det här innebär högskolans byte av telefonileverantör för dig

  Kommunikationsavdelningen

  Torsdagen den 29 juni byter högskolan leverantör av telefoni, från Telia till Telenor. Bytet innebär att de fasta telefonerna kommer att försvinna och ersättas med en datorklient - en telefon i din dator. Datorklienten heter Telenor One X och kommer finnas installerad på alla personaldatorer.