Du besöker just nu Medarbetarwebben utan att vara inloggad. Logga in för att ta del av innehåll för medarbetare.

Ny chef för Infocenter och tentamenssamordning

Erica Bergman

Erica Bergman började som chef för Infocenter på Södertörns högskola den 15 april.

Erica kommer närmast från en tjänst på KTH, där hon arbetat som enhetschef för medarbetare inom ekonomi, HR, kommunikation och institutionsstöd. Att arbeta ännu närmare studentvärlden lockade, och därför sökte hon till tjänsten som chef för Infocenter och tentamenssamordning.

- Det är så kul att få vara i en studentorienterad miljö. Som student är man på väg någonstans, det är mycket som är nytt och roligt, och att då få bidra till det stöd i vardagen som Infocenter är känns väldigt meningsfullt, säger Erica.

Studerade journalistik på högskolan

Tidigare har Erica också jobbat som administrativ chef på olika kammare inom Åklagarmyndigheten. I grunden har hon en examen i journalistik med inriktning mot naturvetenskap från Södertörns högskola. Högskolan är därför bekant, men det är en annan högskola hon kommer tillbaka till som anställd, jämfört med när hon var student.

- Det känns som det hänt en hel del på högskolan sedan dess och Infocenter fanns ju inte på den tiden, sammanfattar hon.

Hittills har Erica framförallt ägnat sig åt många medarbetarsamtal och fått en introduktion till vad alla på Infocenter gör. Det är också mycket material att läsa igenom för att sätta sig in i verksamheten.

”Nu kan jag parkera elcykeln”

Erica bor i Stuvsta och cyklar till jobbet varje dag. Bytet av arbetsplats möjliggör mer motion i vardagen.

- Nu kan jag parkera elcykeln och istället ta fram min mountainbike igen! Det är härligt att kunna få lite mer motion på vägen till jobbet.

När hon inte cyklar försöker Erica spela tennis, och skulle tid finnas över uppskattar hon också squash och att klättra.

Hemma i Stuvsta finns sambo och fyra barn samt några höns och en biodling i trädgården. Fritiden ägnas därför även åt att producera ägg och honung för självhushållning. Semestern i sommar går till Finland och till Gotland. Därefter ser hon fram emot att förbereda Infocenter inför terminsstart och nya möten med studenter och medarbetare.

Information

Har du frågor om innehållet? Se kontakt i respektive plusbox

Önskemål om uppdateringar på sidan? - Fyll i detta formulär

Övriga frågor, vänligen vänd dig till info@sh.se