Du besöker just nu Medarbetarwebben utan att vara inloggad. Logga in för att ta del av innehåll för medarbetare.

Puffnyheter

 • Digital individuell studieplan på forskarnivå från och med hösten 2024

  Kommunikationsavdelningen

  Förutsättningarna för digital individuell studieplan (ISP) på forskarnivå har sedan 2022 utretts nationellt av Ladokkonsortiet och lokalt av Södertörns högskola. Södertörns högskola har beslutat att övergå till att hantera doktoranders ISP digitalt genom Ladok från och med hösten 2024. Vad kommer detta innebära för dig som arbetar med ISP på högskolan?

 • Södertörns högskola har ny bibliotekschef

  Kommunikationsavdelningen

  I april började Lotta Janson som chef för Södertörns högskolebibliotek. – Biblioteket är en av de största informella lärmiljöerna på campus och i det mötet finns så många möjligheter, säger hon.

 • Nu kan du samla studenternas resultat och noteringar på ett och samma ställe

  Kommunikationsavdelningen

  Lärplattformar kommer och går, men Ladok består. När information ligger på olika platser, så som i lärplattformen, Excel-listor, eller handskrivna papper på någons skrivbord blir det svårt att få en samlad överblick. Målet med den nya funktionen Resultat till Ladok är att högskolan ska kunna samla dokumentation om studenternas examinationer och kunskaper på ett och samma ställe.

 • Enheten för högskolepedagogisk utveckling - ditt stöd i undervisning och lärande

  Kommunikationsavdelningen

  Enheten för högskolepedagogisk utveckling (HPU) syftar till att utveckla kvaliteten på undervisningen och lärandet på Södertörns högskola. Den vänder sig till lärare och forskare men också till administrativ personal som kan och vill arbeta med pedagogisk kvalitetsutveckling. Nu har HPU fått en uppdaterad och utvecklad webbsida på sh.se – välkommen att ta del av informationen där!

 • Högskolan annonserar i offentlig miljö – alumner frontar

  Kommunikationsavdelningen

  Den 15 mars öppnar anmälan till högskolans utbildningar inför höstterminen 2024. Mellan den 18 mars och 15 april kommer Södertörns högskola att synas i kollektivtrafiken och på digitala skärmar runtom i Stockholm. Annonserna kommer att kunna ses på i tåg och bussar, men också på pendeltågs- och tunnelbanestationer, i ett antal centrum och gallerior samt i några fall på husfasader. Målet är att skapa eller stärka kännedom om Södertörns högskola och få fler studieintresserade att överväga högskolan som lärosäte.

 • Tillgänglighetsanpassade dokument och annat material - här hittar du stödet

  Kommunikationsavdelningen

  Att arbeta utifrån ett tillgänglighetsperspektiv innebär att skapa material så att så många som möjligt kan ta del av den text, bild och film du producerar på ett optimalt sätt. Oftast vet du inte vilka svårigheter och utmaningar de som ska ta del av ditt material har. Genom att göra ditt material tillgängligt hjälper du fler att ta del av den information du vill förmedla. Det finns också lagkrav på tillgänglighet, vilket Södertörns högskola som statlig myndighet är skyldig att följa.