Du besöker just nu Medarbetarwebben utan att vara inloggad. Logga in för att ta del av innehåll för medarbetare.

Puffnyheter

 • Gå en kurs i höst!

  Kommunikationsavdelningen

  Känner du behov av kompetensutveckling inom något område? Eller var det länge sedan du övade hjärt-och lungräddning? Högskolan anordnar ett flertal utbildningar för anställda, varav några är nya för hösten. Ta del av utbudet och anmäl dig!

 • Handlingsplan för administrativt betungande arbetsuppgifter beslutad

  Kommunikationsavdelningen

  Rektor beslutade den 27 juni om en handlingsplan för administrativt betungande arbetsuppgifter vid Södertörns högskola. Handlingsplanen innehåller nio områden och inom flera områden har det redan påbörjats förbättringsarbeten.

 • Användarstöd i Studiewebben

  Kommunikationsavdelningen

  I början av terminen erbjuds extra mycket användarstöd för dig som ska arbeta med högskolans lärplattform Studiewebben. Här finns vanliga frågor och svar, och du kan också mejla användarstöd, boka en genomgång eller se inspelade webbinarier.

 • Det här innebär högskolans byte av telefonileverantör för dig

  Kommunikationsavdelningen

  Torsdagen den 29 juni byter högskolan leverantör av telefoni, från Telia till Telenor. Bytet innebär att de fasta telefonerna kommer att försvinna och ersättas med en datorklient - en telefon i din dator. Datorklienten heter Telenor One X och kommer finnas installerad på alla personaldatorer.

 • Nominera hedersdoktor 2024 vid Södertörns högskola

  Kommunikationsavdelningen

  Inför nästa akademiska högtid, som äger rum 9 februari 2024, bjuder Fakultetsnämnden in medarbetare och studenter till att nominera personer som hedersdoktor vid Södertörns högskola. Vid akademiska högtider promoveras en eller flera hedersdoktorer, och det är Fakultetsnämnden som beslutar vem som ska utses inför varje akademisk högtid.

 • Vanliga frågor om textrobotar i högskoleundervisning

  Kommunikationsavdelningen

  Har du frågor kring de AI-baserade textrobotar som diskuterats i medierna på sistone? Lärare och forskare från ämnena Medieteknik och Informatik på högskolan har sammanställt en lista med svar på vanliga frågor om textrobotar i högre utbildning.

 • Resultaten från årets medarbetarundersökning är klara

  Kommunikationsavdelningen

  Resultaten från medarbetarundersökningen visar att det övergripande resultatet för Södertörns högskola liknar universitets- och högskolesektorn i stort. Nu ska alla chefer och medarbetare arbeta vidare med sina resultat och ta fram åtgärder för att värna och utveckla sin arbetsmiljö.

 • Fortsatt arbete efter kartläggningen av administrativa arbetsuppgifter

  Kommunikationsavdelningen

  Resultaten från kartläggningen av arbetsuppgifter som högskolans medarbetare upplever betungande är rapporterade och nu inleds nästa fas med att ta fram åtgärder. En handlingsplan ska både redovisa de åtgärder som vidtagits och de projekt som ska starta.

 • Högskolan annonserar i offentlig miljö

  Kommunikationsavdelningen

  Den 15 mars öppnade anmälan till högskolans utbildningar inför höstterminen 2023. Mellan den 21 mars och 17 april kommer Södertörns högskola att synas på digitala skärmar runtom i Stockholm. Annonserna kommer att kunna ses på pendeltågs- och tunnelbanestationer, i ett antal centrum och gallerior samt i några fall på husfasader. Målet är att skapa eller stärka kännedomen om Södertörns högskola och få fler studieintresserade att överväga högskolan som lärosäte.