Samverkan och nyttiggörande
Genom att involvera omvärlden kan du förbättra kvaliteten på din forskning, hitta nya frågeställningar och se till att dina forskningsresultat kommer till användning utanför högskolan. Du kan också öka dina möjligheter att söka projektmedel hos externa finansiärer genom att samarbeta med icke-akademiska parter.
Oavsett om du riktar dig mot civilsamhället, offentlig sektor eller näringslivet, arbetar med kvalitet, samhällspåverkan eller innovation, hjälper vi dig att integrera och synliggöra samverkan och nyttiggörande i din forskning.
Samverkansstödet bistår forskare och lärare
Behöver du hjälp med att exempelvis hitta lämpliga samverkanspartners till ditt forskningsprojekt eller stöd i att arrangera workshops eller planeringsmöten inför projektansökningar, kontakta samverkan.
Högskolans strategiska partnerskap fördjupar samverkan
Sedan 2018 har högskolan satsat på att fördjupa relationerna och samarbetet med närkommuner och andra externa organisationer med verksamheter och intressen som överlappar med högskolans utbildnings- och forskningsprofil. Partnerskap och formaliserad samverkan skapar nära relationer och ökade möjligheter för nyttiggörande av kunskap.
Har du frågor om hur högskolan arbetar med partnerskap och vad du kan få för stöd i ditt samverkansarbete, kontakta samverkan@sh.se.
Nedan presenteras pågående högskoleövergripande partnerskap som Södertörns högskola har.
Agenda 2030: samverkan och hållbar utveckling
Agenda 2030 och de globala utvecklingsmålen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.antogs av FN:s medlemsländer 2015. Agendan innehåller 17 globala mål för hållbar utveckling (på engelska förkortade till SDG, Sustainable Development Goals). De 17 målen specificeras i 169 delmål och 230 indikatorer. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Agenda 2030 och SDG kan ses som ett internationellt ramverk för hållbar utveckling, där forskning och innovation har en viktig roll i förverkligandet. Målen tillsammans med delmål och indikatorer kan vara både en drivkraft för innovation och fungera som ett verktyg för att beskriva och konkretisera de förväntade effekterna från till exempel ett forsknings-, utbildning-, eller innovationsprojekt kopplat till hållbar utveckling (social, ekonomisk och miljömässig).
Allt fler finansiärer och program kräver att du beskriver hur hållbar utveckling, Agenda 2030 och SDG adresseras, till exempel Horisont Europas programdel Globala utmaningar, Formas Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och Vinnova Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..
Stöd med att koppla din projektidé till de Globala målen (Agenda 2030)
Önskar du stöd med att koppla din projektidé till de Globala målen, Kontakta oss på: grantsoffice@sh.se.
Det kan handla om stöd med att:
- rita en effektkarta eller identifiera effektled till de globala målen av din projektidé
- agera bollplank om vilka aspekter av de globala målen som verkar viktigast för utlysningen eller finansiären
Information
Har du frågor om innehållet? Se kontakt i respektive plusbox
Önskemål om uppdateringar på sidan? - Fyll i detta formulär
Övriga frågor, vänligen vänd dig till info@sh.se