26/11 kl. 13-15 Webinar: 5 case i Studiewebben
Välkommen på ett webinar där vi visar 5 case i Studiewebben. Casen tar upp sådant vi märker att många lärare frågar om i supporten för studiewebben.
Se en inspelning av webinaret Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
3/12 kl 13-15 Workshop: Ska du tillåta studenterna att använda generativ AI i din kurs?
Möjliga användningsområden och vad du som lärare behöver ta ställning till när du planerar din undervisning.
Välkommen på en workshop där vi har fokus på generativ AI och vad studenten kan tänkas använda verktyget till i relation till sina studier.
När du går från workshoppen kommer du att själv ha testat co pilot på olika sätt utifrån hur studenter kan ta hjälp av generativ AI. Du kommer att ha diskuterat olika perspektiv på när användandet av generativ AI skulle kunna vara ett stöd i studierna.
Mål: Att deltagarna har med sig grundläggande praktiska och teoretiska kunskaper om hur co pilot fungerar utifrån hur studenten kan tänkas använda verktyget.
Syfte/ varför: För att förstå hur generativ AI kan stötta studenten i hennes lärande. Få syn på vilka möjligheter och risker generativ AI ger utifrån att alla våra studenter kan använda co/pilot. För att deltagaren själv ska kunna ta beslut om, vad och när studenter får använda generativ AI i en kurs.
Anmäl dig via länken nedan.
Anch se mer information i kalenderhändelsen.
Nedanstående utbildningar eller workshops kan du beställa
Topp 5 i Canvas
IKT-pedagogerna kommer till ämnesråd eller liknande vid fem separata tillfällen om cirka 30 minuter. Andra upplägg går också bra. IKT-pedagogerna går igenom fem olika funktioner och case utifrån ärenden i supporten som är utmanande och vanligt förekommande för Studiewebben. Förhoppningen är att det kan underlätta kursadministrationen när det gäller uppgifter, grupper, importerat material och närvaro. Boka via ikt-pedagogerna@sh.se.
Kurser och workshops
IKT-pedagogerna är gärna behjälpliga med workshops, kurser och demonstrationstillfällen, både på plats eller digitalt. För kurser och workshops går det bra att boka för grupper om minst 5 personer. För demonstrationer av funktioner i olika verktyg såsom Studiewebben, Kaltura, Zoom, PowerPoint för samarbete och filminspelning går det bra att boka både enskilda och gruppvisa introduktioner. Nedan följer några exempel på tidigare utbildningar. Alla förfrågningar tas emot via ikt-pedagogerna@sh.se.
Träff med två ämnen som med taktilt material och praktiskt hands-on arbete under 90 minuter laborerade fram innehåll i en kurs. Utgångspunkten var att kursen skulle innehålla blandade läraktiviteter där vissa hade stöd av digitala verktyg. Läs mer om formatet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..
- Seminarium om distansundervisning
Utifrån Diana Laurillard Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och Gilly Salmons Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. teorier och erfarenheter gav IKT-pedagogerna en introduktion till vad du som lärare behöver tänka på för att lyckas med din distanskurs. Särskilt fokus låg på inkludering, kommunikation och delaktighet i början av och under distanskursens gång.
IKT-pedagogerna träffade ämnesgrupper under ett flertal sessioner och introducerade olika filmverktyg som du som lärare kan använda för att spela in film.
- Introduktioner av olika funktioner i digitala verktyg
IKT-pedagogerna genomför löpande introduktioner för enskilda och grupper i olika verktyg, exempelvis Studiewebben, Zoom, Microsoft whiteboard, Microsoft Forms och PowerPoint.
- Introduktion av Hybridsal Aniara sal UB785
I sal UB785 finns utrustning för hybridundervisning. IKT-pedagogerna visar och demonstrerar touchskärm, kamera och ljudsystem, mikrofoner och andra verktyg som fungerar extra bra att använda vid interaktion med studenter både online och på plats.