Du besöker just nu Medarbetarwebben utan att vara inloggad. Logga in för att ta del av innehåll för medarbetare.

  • Start
  • / Puffnyheter
  • / Personalkort och forskarprofil - så kan du synas på högskolans webbplatser

Personalkort och forskarprofil - så kan du synas på högskolans webbplatser

Högskolans personalkort innehåller information om dig som medarbetare. Kortet visas för besökare på sh.se och för inloggade medarbetare på medarbetarwebben. Om du forskar har du också möjlighet att beställa en forskarprofil för att beskriva din forskning och länka till publikationer.

Personalkort

På personalkortet finns grundläggande uppgifter som hämtas från PAV (Personaladministrativt verktyg), t.ex. namn och titel. Det är PAV-ansvarig på respektive institution/avdelning som uppdaterar dessa grundläggande uppgifter. På personalkortet finns också information du själv kan ändra, som mobilnummer och en beskrivning om vad du arbetar med. Du kan också själv ange vilka enheter du tillhör på högskolan, vilket styr i vilka personallistor du kommer att visas på webbsidor. Markerar du exempelvis ämnet Retorik så kommer du att synas i personallistan på ämnessidan Retorik på sh.se.

Men för att ditt personalkort ska synas på sh.se måste du av säkerhetsskäl godkänna publicering. Det gör du genom att sätta ett kryss i rutan för detta i redigeringsläget för ditt personalkort.

Bild på personalkort

Redigeringsläget hittar du genom att logga in på medarbetarwebben och klicka på din profil som finns uppe i högra hörnet och därefter Uppdatera profil. Det är också där du gör alla andra ändringar i personalkortet och lägger till en profilbild.

Här hittar du till redigeringsläget för personalkort

Se film om hur du redigerar ditt personalkort

Forskarprofil

Som forskare erbjuds du ett utökat personalkort – en forskarprofil. Där har du möjlighet att beskriva din forskning och länka till dina publikationer i DiVA.

Om du är projektledare för ett forskningsprojekt i högskolans projektdatabas kommer projektet automatiskt visas på din forskarprofilsida.

Har jag en forskarprofil?

Vet du om du redan har en forskarprofil eller inte? Börja med att söka på ditt namn på sh.se. Om du redan har en forskarprofil kommer knappen Min forskning att visas på personalkortet. Klickar du på den kommer du vidare till forskarprofilen.

Beställa en forskarprofil

  1. I inloggat läge på Medarbetarwebben går du till Min sida och Uppdatera profil (se ovan).
  2. Klicka på gula knappen Beställ forskarprofil uppe i högra hörnet.
  3. Invänta återkoppling i din mejl gällande forskarprofil, därefter kan du redigera enligt instruktioner i mejlet. Du hittar också dessa genom att se filmen nedan eller läsa de skriftliga instruktionerna under filmen.

Se film om hur du redigerar din forskarprofil

 

Ändra innehåll på din forskarprofilsida

  1. Logga in på sh.se – https://www.sh.se/loggain Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
  2. I nästa steg letar du upp din forskarprofil på sh.se. Det gör du genom att skriva in ditt namn i sökfunktionen. Då bör du hitta ditt personalkort (om du följt stegen ovan med att godkänna publicering av ditt personalkort). På personalkortet finns knappen Min forskning som öppnar din forskarprofil.
  3. Längst ner till höger visas nu pennan – klicka på pennan som öppnar redigeringsläget för profilsidan.
Redigeringsläge för sh.se

Nu kan du påbörja redigering av din forskarprofilsida. Glöm inte att klicka Publicera i vänstermenyn när du är klar för att ändringarna ska synas.

Klicka på publicera

Har du frågor gällande personalkort och forskarprofiler som du inte hittar svar på i instruktionerna? Välkommen att mejla webbutveckling@sh.se.

Information

Har du frågor om innehållet? Se kontakt i respektive plusbox

Önskemål om uppdateringar på sidan? - Fyll i detta formulär

Övriga frågor, vänligen vänd dig till info@sh.se