Du besöker just nu Medarbetarwebben utan att vara inloggad. Logga in för att ta del av innehåll för medarbetare.

  • Start
  • / Puffnyheter
  • / Sök medel från Europeiska forskningsrådet och få extra stöd i ansökningsprocessen

Sök medel från Europeiska forskningsrådet och få extra stöd i ansökningsprocessen

I år gör Södertörns högskola en unik intern satsning på ansökningar till det Europeiska forskningsrådet (ERC) för att öka antalet ansökningar och höja deras kvalitet. Bland annat kommer upp till tre forskare på lärosätet med lovande projektskisser att tilldelas fyra veckors ansökningsskrivningstid samt en extern expertgranskning av sin ansökan.

Vad är ERC?

ERC är den största finansiären av excellent grundforskning på EU-nivå. Utlysningarna Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. är öppna för forskare inom alla forskningsområden och samtliga karriäråldrar (från och med 2 år efter doktorsexamen). De erbjuder ett generöst stöd till enskilda projektledare och respektive team under en femårsperiod. ERC utlysningar skiljer sig från de flesta andra forskningsanslag i att de kräver en innovativ och banbrytande projektidé som förväntas ge stor vetenskaplig utdelning trots att den kan innebära vissa risker. ERC-ansökningar kan därför vara annorlunda att skriva och kräva mycket arbete. Utöver projektets excellens, som är det främsta bedömningskriteriet, förväntas forskaren också ha ett CV som tyder på vetenskaplig kreativitet.

Satsning på utökat stöd på högskolan

Under 2024 kan forskare på Södertörn som är intresserade av att söka ERC-medel få ett gediget stöd. Utöver de interna medel för ansökningsskrivande och expertgranskning som kommer att tilldelas ett fåtal forskare, så kommer även skriv-workshops att anordnas för samtliga ERC-sökande, där externa konsulter kommer att bjudas in för att handleda i ansökningsskrivandet.

Lär dig mer!

Du kan anmäla dig till Grants Offices nyhetsbrev Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. för att hålla dig uppdaterad om initiativet samtidigt som du tar del av annan information kring forskningsfinansiering.

Information

Har du frågor om innehållet? Se kontakt i respektive plusbox

Önskemål om uppdateringar på sidan? - Fyll i detta formulär

Övriga frågor, vänligen vänd dig till info@sh.se