Du besöker just nu Medarbetarwebben utan att vara inloggad. Logga in för att ta del av innehåll för medarbetare.

Informera om din forskning på sh.se

Det är viktigt att högskolans forskning syns - därför behövs information om din forskning på sh.se. Om du som forskare inte har beskrivit din forskning, kommer du inom den närmaste tiden få en påminnelse via mejl med instruktioner om hur du gör.

Att kommunicera forskningsresultat, projekt och att profilera forskare är en viktig del i Södertörns högskolas kommunikationsarbete. Som forskare erbjuds du ett utökat personalkort – en forskarprofil där du själv kan berätta om din forskning på sh.se. Där finns också en automatisk länk till dina publikationer i DiVA.

Om du som forskare inte beskrivit din forskning på din profilsida kommer du inom den närmaste tiden att få en mejlpåminnelse med instruktioner om hur profilsidan uppdateras. Behöver du vidare hjälp därefter finns också möjlighet till detta.

Tips på hur du kan skriva i din forskarprofil

Här följer några tips på hur du kan göra en tydlig och tillgänglig forskarprofil.

  • Skriv i jag-form.
  • Använd gärna styckesindelning och punktlistor.
  • Skriv tillgängligt. Det innebär att skriva enkelt, vårdat och begripligt. Tänk att en intresserad allmänhet eller journalist som inte är insatt i ämnet ska kunna förstå vad forskningen handlar om.
  • Publikationer som finns i DiVA listas automatiskt via länk under fliken Publikationer. Om du ändå väljer att lista dina publikationer i din forskningsprofil gör då ett urval som bäst representerar din forskning. Om möjligt länka också till dina publikationer.
  • Lägg till ett foto i din profil. Riktlinjer för profilfoto: Färgbild, närbild (ansikte, hals, axlar) och rakt framifrån med blicken rakt in i kameran samt neutral bakgrund.

Forskar du, men har inte en forskarprofil?

Vet du om du redan har en forskarprofil eller inte? Börja med att söka på ditt namn på sh.se. Om du redan har en forskarprofil kommer knappen "Min forskning" att visas på personalkortet. Klickar du på den kommer du vidare till forskarprofilen. Kommer det inte upp en forskarprofil kan du beställa en genom att klicka på ”Uppdatera profil” i inloggat läge på medarbetarwebben.

Instruktioner för att uppdatera din forskarprofil

Mer instruktioner och information om forskarprofiler finns i i nyheten Personalkort och forskarprofil - så kan du synas på högskolans webbplatser.

Se film om hur du redigerar din forskarprofil

Information

Har du frågor om innehållet? Se kontakt i respektive plusbox

Önskemål om uppdateringar på sidan? - Fyll i detta formulär

Övriga frågor, vänligen vänd dig till info@sh.se