Du besöker just nu Medarbetarwebben utan att vara inloggad. Logga in för att ta del av innehåll för medarbetare.

En klassisk högtid med modern touch

Ceremoni Akademisk högtid 2022

Foto: Micke Lundström

Coronapandemin fick oss att ställa om och skjuta fram. Efter drygt två års uppehåll var det så dags den 16 september att åter fira högskolans senaste akademiska framgångar.

Under högtidliga former promoverades 21 doktorer Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., sju professorer installerades Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och två hedersdoktorer hyllades Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Ceremonin inleddes med välkomsttal från högskolestyrelsens ordförande Minoo Akhtarzand och därefter höll rektor Gustav Amberg ett högtidstal där han bland annat sa ”Det finns många stora frågor där forskning inom högskolan är med och bidrar med perspektiv och kunskap. Vår vision om att bidra till en hållbar samhällsutveckling genom forskning, utbildning och kritiska samtal om vår tids stora frågor är något som är högst giltigt och konkret hos oss.”

Rektor Gustav Amberg
Rektor Gustav Amberg
Fakultetsnämndens ordförande Stina Bengtsson
Hedersdoktorerna hyllas
Promovendi
Installandi
Professor Christopher Collstedt

Samtliga foton ovan: Micke Lundström

Ny akademisk högtid den 10 februari 2023

Boka fredagen den 10 februari 2023 i din kalender - för då är det åter dags att fira högskolans vetenskapliga framgångar! Då handlar det om de som har disputerat samt befordrats eller anställts som professor under perioden 1 september 2021 fram till 31 augusti 2022. Vid högtiden kommer en handfull nya professorer att installeras och cirka 10 nya doktorer att promoveras. Därtill kommer även hedersdoktorn från 2021, Julia Kristeva, att promoveras.

Högtid med personalfest igen

Återigen kommer högtiden att följas av en personalfest. Inbjudan till ceremonin och fest kommer att skickas ut under november och sista svarsdag kommer att vara i mitten av december. För att så många som möjligt ska kunna vara med, utan att brand- och säkerhetsföreskrifterna tullas på, kommer middagen denna gång att serveras som en buffé som kan ätas vid ståbord. Dessutom begränsas antalet gäster för såväl installandi och promovendi som de av rektor särskilt inbjudna gästerna. Med detta hoppas vi att så många som möjligt kan delta på såväl ceremoni som personalfest, och får en trevlig kväll!

Information

Har du frågor om innehållet? Se kontakt i respektive plusbox

Önskemål om uppdateringar på sidan? - Fyll i detta formulär

Övriga frågor, vänligen vänd dig till info@sh.se