Du besöker just nu Medarbetarwebben utan att vara inloggad. Logga in för att ta del av innehåll för medarbetare.

Ny chef för Ekonomiavdelningen

Johanna Bergman började som chef för Ekonomiavdelningen den 1 september. Hon kommer närmast från KTH där hon arbetat som administrativ gruppchef och verksamhetsansvarig för redovisningsekonomerna. – Det är roligt med nya perspektiv på högskolevärlden och just nu håller jag på att lära mig hur verksamheten fungerar.

Johanna har arbetat på KTH (Kungliga tekniska högskolan) i femton år i olika roller. De senaste sex åren har hon varit administrativ gruppchef samt verksamhetsansvarig för redovisningen och skolan för Teknikvetenskaps ekonomer. Innan tiden på KTH arbetade hon med redovisning på bank och finansbolag.

Känner Södertörns högskola sen tidigare

Ekonomistudierna inleddes med tre år i Örebro. Själv är Johanna ursprungligen från Södertälje, och när hennes man fick ett jobb i Stockholm blev det därför också ett års studier på Södertörns högskola.

- Södertörn är sig likt, jag har många positiva minnen härifrån och det bidrog också till att jag sökte tjänsten.

Numera bor Johanna med sin familj i Hammarby sjöstad.

Intensiv och rolig start

Inledningen på den nya anställningen har inneburit att lära känna 25 nya personer och lära sig vad de gör. Johanna får också en överlämning från t.f. ekonomichef Fredrik Jansson och är redan med i rekryteringsarbetet för en ny tjänst på ekonomiavdelningen.

- Så här i början blir det mycket tid som går till att förstå verksamheten, men det är så kul att vidga vyerna med nya perspektiv, att se hur en annan högskola jobbar. Jag ser fram emot att ha kommit in i arbetet och kunna gå in med positiv energi i nya situationer. Jag tycker om att lösa problem och att jobba med människor.

Stort fotbollsintresse

Det stora intresset på fritiden är fotboll. Johanna både spelar själv och är flitig supporter på sin nioårige sons matcher.

- Helgerna spenderas med mycket sportaktiviteter. Finns det någon tid över tycker jag om att träffa vänner, gå på bio och äta god mat.

Information

Har du frågor om innehållet? Se kontakt i respektive plusbox

Önskemål om uppdateringar på sidan? - Fyll i detta formulär

Övriga frågor, vänligen vänd dig till info@sh.se