Du besöker just nu Medarbetarwebben utan att vara inloggad. Logga in för att ta del av innehåll för medarbetare.

Ny avdelningschef för Studentavdelningen

Ida Söderberg Tah började som avdelningschef för Studentavdelningen 1 juni.

Ida Söderberg Tah har en lång bakgrund på Stockholms universitet och har de senaste tio åren varit administrativ chef på Juridiska institutionen, som är en av de största på Stockholms universitet. Dessförinnan var hon med och startade den specialpedagogiska institutionen vid universitetet.

Har studerat på Södertörns högskola

Ida började som student på Södertörns högskola redan 1999 på programmet Språk, kultur och marknad med företagsekonomi som huvudämne.

- Under min studietid jobbade jag extra på Studentservice, som studentambassadör och på institution vid terminsstart. Den erfarenheten gjorde att jag fick jobb som kursadministratör på Lärarhögskolan och när den slogs ihop med Stockholms universitet blev jag administrativ chef på en av lärarutbildningsinstitutionerna, på grund av min utbildning inom ekonomi.

Hon har slagits av att det verkar som att den anda av närhet mellan personal och studenter som förmedlades när högskolan startade fortfarande lever kvar. Hon känner sig mycket väl mottagen och upplever högskolan som en väl fungerande myndighet, präglad av stort engagemang och en hög grad av professionalitet bland medarbetarna.

- Förutom att jag är glad och stolt över att återvända till mitt alma mater ser jag fram emot att få vara med och driva högskolans processer vidare.

Vill bidra till kommunikationen mellan kärn- och stödverksamhet

Ida hoppas till att börja med att hennes institutionsperspektiv ska kunna bidra till en (ännu bättre) kommunikation mellan kärn- och stödverksamhet. Hon hoppas också att många har tagit tillfället i akt att svara på den enkät om administration som skickats ut till alla medarbetare, för att få ett tydligt underlag för var insatser behöver göras. Under hösten kommer Ida fortsätta med att sätta sig in i verksamheten för att se var hon bäst kan bidra.

- Jag har inlett min anställning med att ha uppstartssamtal med alla medarbetare på Studentavdelningen. Det är intressant och lärorikt att träffa alla och höra om deras bakgrund, arbetsuppgifter, uppdrag och utmaningar. Sakta men säkert bygger jag på mina kunskaper om verksamheten.

Kommer från Skellefteå och älskar sommaren i Stockholm

På fritiden umgås Ida med sin familj som består av en make som är universitetslektor i specialpedagogik och två barn, 12 och 26 år gamla. Andra intressen är att träffa vänner och att träna, framför allt löpning eller långa powerwalks runtom i Stockholm.

Blir det någon semester i sommar?

- Ja, semester blir det! Som vanligt kommer jag att åka till Skellefteå och Luleå, där jag kommer ifrån. Förutom det planerar jag att vara hemma i Stockholm. Jag fullkomligt älskar Sommarstockholm och att upptäcka nya delar av vår vackra huvudstad, gärna till fots eller på cykel. Apropå cykel, så tänker jag testa om jag klarar av att cykla runt Mälaren i sommar - men det är jag inte helt säker på att jag klarar av så, det måste vi tala lite tyst om.

Information

Har du frågor om innehållet? Se kontakt i respektive plusbox

Önskemål om uppdateringar på sidan? - Fyll i detta formulär

Övriga frågor, vänligen vänd dig till info@sh.se