Du besöker just nu Medarbetarwebben utan att vara inloggad. Logga in för att ta del av innehåll för medarbetare.

  • Start
  • / Puffnyheter
  • / Södertörns högskola deltar i World Academic Forum: Hur kan vi avskaffa all form av fattigdom, överallt till 2030?

Södertörns högskola deltar i World Academic Forum: Hur kan vi avskaffa all form av fattigdom, överallt till 2030?

Den 18:e maj är högskolan värd för ett av de interdisciplinära evenemang där aktuella forskningsämnen och globala utmaningar diskuteras på kreativa sätt både online och på plats. Från Södertörns högskola medverkar Gloria L Gallardo Fernández, doktor i sociologi och professor i miljövetenskap samt Ranjula Bali Swain, professor i nationalekonomi. Välkommen att anmäla dig för att lyssna på plats!

"Can multidimensional Poverty Trends Leave No One Behind by 2030?" är titeln på samtalet som arrangeras av Södertörns högskola under World Academic Forum och Stockholm Summit 2022. Samtalet inleds av Sabina Alkire, forskare som leder arbetet på Poverty and Human Development Initiative, OPHI, ett forskningscenter vid institutionen för internationell utveckling vid Oxford universitet. I forskarpanelen deltar förutom Gloria L Gallardo Fernándes och Ranjula Bali Swain också Kenneth Mtata, teolog och generalsekreterare vid Zimbabwes nationella kyrkoråd, Josephine Sundqvist, doktor i teologi och mänskliga rättigheter vid Uppsala universitet, Maria Eriksson, professor i socialt arbete vid Marie Cederschiölds högskola och Linde Lindkvist, docent vid Enskilda Högskolan Stockholm.

- Våra gäster är specifikt utvalda och vi hoppas att denna kombination av unika individer ska bidra till ett spännande och utmanande samtal, menar Fakultetsnämndens ordförande Peter Dobers, som är en av initiativtagarna till evenemanget i Svarta lådan.

Förhoppningen är att gnistor kommer att tändas när akademiker och konstnärer samlas i nya, intressanta och interdisciplinära konstellationer.

Välkommen att ta del av samtalet i Svarta lådan och online

Samtalet pågår i Svarta lådan mellan klockan 16 och 18 och efterföljs av mingel i foajén. Det går även att följa eventet online, då det livestreamas med hjälp av SH medieproduktion och studenter i medieteknik.

Vokalensemble tolkar samtalet konstnärligt

Hela tillställningen avslutas med att vokalensemblen Voces Nordicae, under ledning av konstnären och dirigenten Lone Larsen, tolkar samtalet som sedan framställs i ett musikaliskt scenkonstnärligt performanceverk på plats.

- Det känns jättespännande att få arbeta med ett arrangemang som blandar forskning och scenkonst, säger Jessica Karlén, delprojektledare vid Södertörns högskola, som hoppas att Svarta lådan blir fullsatt av olika människor som vill lyssna på samtalet.

För att delta behöver du anmäla dig på World Academic Forums webbsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

En del av World Academic Forum 17-20 maj

World Academic Forum och Stockholm Summit 2022 är en gemensam satsning, där Stockholms samtliga 18 lärosäten samlas 17-20 maj för att tillsammans synliggöra akademins viktiga roll i samhället.

Andra södertörnforskare som medverkar i programmet under veckan är Sofia Lundmark, lektor i medieteknik och Romina Rodela, docent vid institutionen för naturvetenskap, miljö och teknik. Tillsammans med forskare från KTH, Konstfack, Kungliga musikhögskolan och Stockholms konstnärliga högskola håller de i ett symposium om vikten av att lyssna.

Även forskaren Sara Persson från Södertörns högskola deltar i en panel under dagarna. Den 20 maj svarar hon tillsammans med flera olika forskare på frågor från gymnasieelever om arbetet med FN:s globala mål.

För att läsa mer om World Academic Forum och ta del av hela programmet samt anmäla dig till de olika aktiviteterna, gå in på World Academic Forums officiella hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Information

Har du frågor om innehållet? Se kontakt i respektive plusbox

Önskemål om uppdateringar på sidan? - Fyll i detta formulär

Övriga frågor, vänligen vänd dig till info@sh.se