Du besöker just nu Medarbetarwebben utan att vara inloggad. Logga in för att ta del av innehåll för medarbetare.

Södertörns högskola 25 år – var med och fira!

1996 slog Södertörns högskola upp portarna för första gången och drygt 1000 studenter klev in. 25 år senare studerar ungefär 13 000 studenter hos oss. Vårt jubileumsår 2021/2022 uppmärksammas på olika sätt – och medarbetare, institutioner och avdelningar uppmuntras också ta egna initiativ för att fira.

Det här är gjort eller planeras för att uppmärksamma 25-årsjubileet

Symbol Södertörns högskola bara 25 år

Kommunikationsavdelningen har i uppdrag att uppmärksamma jubileet externt och här sammanfattar vi det som är gjort hittills och det som planeras.

Vi fyller bara 25 – koncept och symbol

Att fylla 25 år är inte särskilt mycket jämfört med många lärosäten i Sverige som räknar sina år i hundratal. Därför är vår betoning på att vi bara fyller 25 år – men tänk så mycket vi ändå åstadkommit, och tänk så mycket bra vi har kvar att uträtta. En symbol finns framtagen som kan användas i kommunikation i samband med jubileet.

Sidorna sh.se/25 och sh.se/25years

Samlingssidor är påbörjade och publicerade både på svenska Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och engelska Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. externa webbplatsen. Här finns bland annat hälsningar från rektor och SöderS ordförande och en tidslinje med nedslag i historien.

Rektorsrådspoddar som korta filmer

I våras intervjuades de fem rektorsråden i SH-podden. Varje rektorsråd fick göra en spaning kring de 25 åren, både bakåt och framåt. Utifrån dessa reflektioner och spaningar har fem korta filmer tagits fram. Dessa filmer finns publicerade på sh.se/25

Podden ”Med andra ögon”

I samarbete med vår kommunikationsbyrå Gullers producerar vi en poddserie om aktuella och viktiga ämnen. I podden tar forskare från Södertörns högskola plats tillsammans med externa gäster. Hittills är fem avsnitt planerade utifrån några övergripande ämnen som till exempel klimat och hållbarhet, ekonomi och konsumtion samt urbanitet och förort.

De första avsnitten har släppts och går att lyssna på: sh.se/medandraögon Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Löpande kommunikation i sociala medier

Jubileet uppmärksammas också genom olika aktiviteter och inlägg i våra sociala medier-kanaler, främst Instagram. Här får alla som gästar kontot reflektera över de 25 åren på det sätt de önskar och vi lägger även regelbundet ut material som relaterar till 25-års-firandet, som exempelvis quiz om ”Vad vet du om 1996?” och liknande. Ett inlägg på Linkedin Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. har genererat över 350 reaktioner, setts av över 22 000 personer och gett många fina kommentarer från tidigare och nuvarande studenter och medarbetare. Gå gärna in och läs!

Hur firar ni?

Utöver det som beskrivs ovan, som alltså har ett fokus på extern kommunikation, uppmuntrar ledningen både medarbetare, såväl som hela institutioner och avdelningar, att ta egna initiativ. Skicka gärna in och berätta om hur ni firar till nyhetstips@sh.se så försöker vi uppmärksamma initiativen och inspirera varandra här på Medarbetarwebben!

Personalfesten avslutar jubileumsåret

Den 29 april planeras för en stor personalfest.

Information

Har du frågor om innehållet? Se kontakt i respektive plusbox

Önskemål om uppdateringar på sidan? - Fyll i detta formulär

Övriga frågor, vänligen vänd dig till info@sh.se