Du besöker just nu Medarbetarwebben utan att vara inloggad. Logga in för att ta del av innehåll för medarbetare.

Boka salar för hybrid undervisning

Redan för ungefär ett år sedan började högskolan utrusta de stora föreläsningssalarna med teknik för att kunna hantera hybrida föreläsningar. Nu är även några mindre seminariesalar färdiga! Du bokar dem via TimeEdit.

Teknisk utrustning i seminariesalarna

I de hybrida seminariesalarna finns ny teknisk utrustning:

Skärm två i en hybridsal

Den stora interaktiva skärmen. Foto: Victoria Naverfeldt

  • En stor interaktiv skärm (som du även kan använda för ”vanlig” undervisning)
  • En mindre skärm (där du ser studenterna som deltar via Zoom)
  • Kamera
  • Mikrofoner
  • Högtalare
Skärm ett i en hybridsal

Den mindre skärmen (där du ser studenterna som deltar via Zoom) Foto: Victoria Naverfeldt

– Om man tänker på det, är det egentligen inte så stor skillnad mot vad du använder när du undervisar hemifrån: du har en dator, i den har du kamera, högtalare, mikrofon och skärm. Precis de sakerna har du även i en hybridsal. Fast mycket större, så klart, förklarar Robert Jörfalk, enhetschef Campus- och IT-avdelningen.

Hybrid undervisning

– Högskolans digitala coach (Mattias Paul) kommer att hålla utbildningar i hur tekniken i de hybrida salarna fungerar. Vi IKT-pedagoger kommer att finnas som stöd för dig som har fått koll på tekniken, men som vill ha råd och tips för hur du kan anpassa din undervisning för att den ska bli optimal i ett sånt här klassrum. Det kan till exempel handla om hur du gör för att genomföra någon aktivitet i rummet, hur du kan planera det så att det blir bra både för de som sitter på distans och för de som är på plats i salen, berättar Victoria Naverfeldt, IKT-pedagog.

Bra att tänka på

Första gången du loggar in på en dator som du inte har använt tidigare skapas en ny användarprofil. Du kommer även behöva logga in på din OneDrive för att komma åt dina dokument.

– Det tar några minuter. Inte jättelång tid, men det är bra att vara medveten om detta i förväg så att du inte känner dig stressad, säger Victoria.

När du bokar en sal för hybrid undervisning är det också en god idé att boka en AV-tekniker som kan hjälpa dig att starta upp och komma igång.

Utbildningar, stöd och support

Vill du komma och känna på tekniken, testa hur det känns att stå i salen och se dig själv i kameran? Kontakta högskolans digitala coach, Mattias Paul, för utbildning när det gäller tekniken i de hybrida salarna: mattias.paul@sh.se (det går också bra att kontakta Mattias via Teams).

Vill du ha tips och råd när det gäller att arbeta med tekniken på ett pedagogiskt vis? Kontakta ikt-pedagogerna@sh.se.

AV-teknikerna erbjuder teknisk support. Mejla till avsupport@sh.se för att boka en AV-tekniker i förväg. Om det uppstår något tekniskt problem medan du använder en hybrid sal, ring supporten: 08-608 40 02.

Boka en hybrid sal

Du bokar de hybrida salarna via TimeEdit.

Information

Har du frågor om innehållet? Se kontakt i respektive plusbox

Önskemål om uppdateringar på sidan? - Fyll i detta formulär

Övriga frågor, vänligen vänd dig till info@sh.se