Du besöker just nu Medarbetarwebben utan att vara inloggad. Logga in för att ta del av innehåll för medarbetare.

Träffa vår digitala coach!

Vill du ha stöd när de gäller de digitala verktyg och program som används på högskolan? Boka in en tid med Mattias Paul, vår digitala coach.

Vad gör en digital coach?

– Tanken är att jag ska finnas här som ett stöd för personalen och minska den digitala stressen genom att höja den digitala kompetensen på högskolan. Medarbetarna ska kunna komma direkt till mig om de vill ha utbildning i något av högskolans digitala verktyg.

– Det kan till exempel handla om att komma igång med OneDrive, eller hur man jobbar med Zoom eller Teams, förklarar Mattias. Jag kommer att hålla utbildningar i de olika programmen och det kommer att erbjudas utbildningstillfällen för exempelvis Teams som en grundkurs, fortsättningskurs och så vidare.

Mattias har ett nära samarbete med både CIT och IKT-pedagogerna, men även om de alla jobbar med IT så har de olika roller:

– Min uppgift är att visa hur de olika programmen fungerar, men om det skulle dyka upp frågor som handlar mer om support eller om det pedagogiska innehållet i digital undervisning så kan jag ju hänvisa till rätt personer, säger Mattias.

Hur kontaktar jag den digitala coachen?

Om du vill komma i kontakt med Mattias Paul går det bra att skicka ett mejl till honom: mattias.paul@sh.se. I ditt mejl beskriver du vad du skulle vilja att ert möte handlar om. Det går också bra att kontakta Mattias via Teams.

– Det är bra att förklara tydligt vad du vill ha hjälp med, för då kan jag förbereda det innan mötet, säger Mattias. Ett annat tips är att kolla av med sina kollegor, om det är flera som skulle vilja få hjälp och stöd med samma sak. Som till exempel Teams, där är det ju jättebra om hela arbetslaget kommer på en utbildning tillsammans, för då har alla fått samma information.

Det kommer även att finnas möjlighet till drop-in, men vilka tider som kommer att gälla för detta är ännu inte bestämt.

– I dagsläget finns jag i Infocenter måndag till fredag, och det går bra att komma förbi och träffa mig, men för säkerhets skull är det bra att boka in en tid i förväg. Jag ser fram emot att träffa medarbetarna och få dem att känna sig trygga i den digitala miljön, avslutar Mattias.

Kontakt: mattias.paul@sh.se

Information

Har du frågor om innehållet? Se kontakt i respektive plusbox

Önskemål om uppdateringar på sidan? - Fyll i detta formulär

Övriga frågor, vänligen vänd dig till info@sh.se