Du besöker just nu Medarbetarwebben utan att vara inloggad. Logga in för att ta del av innehåll för medarbetare.

Fjärrlånebeställningar, inköpsförslag och kurslitteratur

Här kan du läsa om hur biblioteket beställer kurslitteratur, hur du kan lämna inköpsförslag eller göra en fjärrlånebeställning.

Som personal på SH kan du göra kostnadsfria fjärrlån via Libris. Vi tar också gärna emot inköpsförslag på böcker och andra medier, vilket hjälper oss att ha relevanta och välutnyttjade samlingar. Nedan kan du också läsa om hur rutinen för kurslitteraturbeställningar ser ut på biblioteket.

Fjärrlånebeställningar

Om du letar efter en bok, en artikel eller ett bokkapitel som inte finns med i bibliotekets samlingar, så kan du göra en fjärrlånebeställning. Då beställer vi materialet från ett annat bibliotek i Sverige eller från utlandet.

På bibliotekets webbplats hittar du mer information för att göra en fjärrlånebeställning. Länk: https://www.sh.se/bibliotek/lana-och-besoka/bestall-fjarrlan-och-lamna-inkopsforslag Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Har du frågor angående fjärrlån så kontakta ill@sh.se.

Inköpsförslag

Saknar du en bok eller en tidskrift, så får du gärna lämna ett inköpsförslag till biblioteket. Mer information hur du gör hittar du här: Länk https://www.sh.se/bibliotek/lana-och-besoka/bestall-fjarrlan-och-lamna-inkopsforslag Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Beställning av kurslitteratur till biblioteket

Södertörns högskolebibliotek köper in kurslitteratur till högskolans studenter i form av e-böcker och tryckta böcker för utlån. Bokhandeln Harrys böcker håller sortimentet uppdaterat för studenternas privata inköp. Observera att lärare inte beställer någon kurslitteratur direkt till sina studenter.

Proceduren innan kurslitteraturen är på plats i biblioteket går till på följande sätt:

  1. Terminen före den termin då kurslitteraturlistorna ska användas, informerar och påminner biblioteket utbildningsadministratörerna om vad biblioteket och bokhandeln särskilt behöver veta för att kunna beställa kurslitteraturen i rätt mängd och vid rätt tidpunkt.
  2. Ansvarig lärare på respektive institution delger utbildningsadministratörerna underlaget till kurslitteraturlistorna.
  3. Utbildningsadministratörerna sammanställer kurslitteraturlistorna, som när de är godkända och fastställda, kompletteras med den extra informationen särskilt anpassad för bibliotekets och bokhandelns behov. I samband med det görs informationen tillgänglig för biblioteket och bokhandeln. För att biblioteket ska hinna köpa in och tillgängliggöra kurslitteraturen i tid, behöver litteraturlistorna för vårterminen allra senast vara färdigställda 1 december, och de för höstterminen 1 juni.
  4. Biblioteket och bokhandeln beställer litteraturen i rätt mängd och jobbar sedan med att göra den tillgänglig till terminsstart.

För frågor angående kurslitteratur på biblioteket – kontakta: kurslitteratur.bibl@sh.se

Sidansvarig

Har du frågor om innehållet? Se kontakt i respektive plusbox

Önskemål om uppdateringar på sidan? - Fyll i detta formulär

Övriga frågor, vänligen vänd dig till info@sh.se

Senast uppdaterad: 2021-12-15 av Lena Sköld

Dela

E-post