Du besöker just nu Medarbetarwebben utan att vara inloggad. Logga in för att ta del av innehåll för medarbetare.

Kommunicera din forskning

Att kommunicera forskningsresultat, nya projekt och profilera framstående forskare är en viktig del i Södertörns högskolas kommunikationsarbete. Här har vi samlat information om det stöd som erbjuds för att underlätta för dig som forskare att kommunicera din forskning.

Södertörns högskola bidrar med sin forskning till en hållbar samhällsutveckling och levande samtal kring vår tids stora frågor. Vi har ett ansvar att göra forskningen tillgänglig och transparent för andra forskare och det omgivande samhället. Du är själv den bästa kommunikatören, men ibland kan det vara hjälpsamt att få stöd i hur du kan tänka kommunikativt.

Vill du ha stöd i ditt kommunikationsarbete men hittar inte det du söker här? Kontakta kommunikationsavdelningen på kommunikationsstod@sh.se

Forskningskommunikation på Södertörns högskola

Forskningskommunikation handlar om mer än att enbart sprida information och presentera forskningsresultat. Det handlar också om att skapa förståelse för vad forskning innebär, hur den bedrivs och hur forskningen kommer samhället till gagn.

Att kommunicera forskning är en viktig del av forskarens uppdrag och regleras av högskolelagen, som ställer krav på att forskningsresultat sprids och kommer samhället till nytta. Många forskningsfinansiärer kräver dessutom att forskare aktivt kommunicerar sina resultat, både till allmänheten och inom det vetenskapliga samfundet.

Genom att vara aktiv i forskningskommunikation kan forskaren nå bredare målgrupper, öka synligheten för sin forskning och skapa nya samarbeten. Det kan också leda till ökad finansiering och stärkt meritvärde, samtidigt som det bidrar till att stärka allmänhetens förtroende för forskning. Forskningskommunikation ger därmed forskaren både praktiska och strategiska fördelar, samtidigt som den uppfyller lagstadgade och finansiella krav.

Riktlinjer för högskolans forskningskommunikation

I en tid då rubriker och klick lockar till det säljande är det viktigt att vi kommunicerar vår forskning sant och balanserat. Samtidigt måste vi göra forskningen tillgänglig och engagerande för en bredare publik. För att underlätta denna balans följer kommunikationsavdelning följande riktlinjer i de forskningsnyheter, pressmeddelanden och andra kommunikativa insatser vi publicerar.

  • Har rubriken och ingressen täckning i texten?
  • Finns det en hänvisning till källan/fullständiga rapporten?
  • Är forskningen peer reviewad?
  • Har forskaren godkänt texten?
  • Behöver vi stämma av pressmeddelandet/nyheten med till exempel en ämnessamordnare, en handledare eller annan högre instans?
  • Om vi är tveksamma ska försiktighet prägla kommunikationen.

Bra tips för forskningskommunikation

Tips! Den ideella föreningen "Vetenskap och allmänhet" har mycket information, råd och tips om forskningskommunikation, inte minst om kontakter mellan forskare och media.

Besök gärna Vetenskap och allmänhet Länk till annan webbplats. och titta på deras seminarieserie Mediaseminarium. Länk till annan webbplats.

Södertörns högskolas tonalitet ska genomsyra även forskningskommunikationen. Pressmeddelanden är till sin art alltid korta och koncisa, men i till exempel nyhetsartiklar och filmer ska vi ”låta som Södertörn”.

Nedanstående är hämtat ur vår kommunikativa plattform:

Kommunikationen ska signalera:

  • Värme, nyfikenhet och öppenhet
  • Äkthet och dynamik
  • Vi vill också associeras med att vi:
  • Är nytänkande med en upptäckarglädje
  • Agerar med självförtroende

Vill du veta mer om Kommunikationsavdelningens arbete med forskningskommunikation? Kontakta redaktionen på nyhetstips@sh.se.

Forskarprofil - en sida om dig

Att kommunicera forskningsresultat, projekt och att profilera forskare är en viktig del i Södertörns högskolas kommunikationsarbete. Som forskare erbjuds du ett utökat personalkort – en forskarprofil där du själv kan berätta om din forskning på sh.se. Där finns också en automatisk länk till dina publikationer i DiVA och en automatisk länk till dina projekt i forskningsprojektdatabasen.
När andra söker information om dig kommer de sannolikt att träffa på den här sidan.

För att kunna få en forskarprofil på sh.se måste du först uppdatera det personalkort som alla anställda har.

På personalkortet finns grundläggande uppgifter som hämtas från PAV (Personaladministrativt verktyg), t.ex. namn och titel. Det är PAV-ansvarig på respektive institution/avdelning som uppdaterar dessa grundläggande uppgifter. På personalkortet finns också information du själv kan ändra, som mobilnummer och en beskrivning om vad du arbetar med. Du kan också själv ange vilka enheter du tillhör på högskolan, vilket styr i vilka personallistor du kommer att visas på webbsidor. Markerar du exempelvis ämnet Retorik så kommer du att synas i personallistan på ämnessidan Retorik på sh.se.

För att göra ändringar på ditt personalkort klickar du högst upp, till höger, på Medarbetarwebben. Här hittar du ingången till Min sida/Uppdatera profil. Här gör du alla inställningar på personalkortet.

För att ditt personalkort ska synas på sh.se måste du av säkerhetsskäl godkänna publicering.

På samma sida kan du beställa din forskarprofil. Det gör du genom att klicka på den gula knappen Beställ forskarprofil uppe i högra hörnet. Invänta sedan återkoppling i din mejl gällande forskarprofil, därefter kan du redigera enligt instruktioner i mejlet.

Se film om hur du redigerar ditt personalkort

Se film om hur du redigerar din forskarprofil

Här följer en sammanfattande instruktion för hur du redigerar din forskarprofil. En mer utförlig manual finns på sidan Redigera en forskarprofilsida på sh.se Länk till annan webbplats.

Redigera din forskarprofil

  1. Logga in på sh.se – https://www.sh.se/loggain Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
  2. I nästa steg letar du upp din forskarprofil på sh.se. Det gör du genom att skriva in ditt namn i sökfunktionen. Då bör du hitta ditt personalkort (om du följt stegen ovan med att godkänna publicering av ditt personalkort). På personalkortet finns knappen Min forskning som öppnar din forskarprofil.
  3. Längst ner till höger visas nu pennan – klicka på pennan som öppnar redigeringsläget för profilsidan.

Nu kan du påbörja redigering av din forskarprofilsida. I fältet innehåll skapar du innehåll på sidan. Se bild för de verktyg som finns tillgängliga för formatering av innehållet.

  • När du är klar klicka på Publicera i det vänstra fältet.
  • Klicka på Klar för att lämna redigeringsläget.
  • Upprepa för den engelska sidan.

Tips på hur du kan skriva i din forskarprofil

Här följer några tips på hur du kan göra en tydlig och tillgänglig forskarprofil.

  • Skriv i jag-form.
  • Använd gärna styckesindelning och punktlistor.
  • Skriv tillgängligt. Det innebär att skriva enkelt, vårdat och begripligt. Tänk att en intresserad allmänhet eller journalist som inte är insatt i ämnet ska kunna förstå vad forskningen handlar om.
  • Publikationer som finns i DiVA listas automatiskt via länk under fliken Publikationer. Om du ändå väljer att lista dina publikationer i din forskningsprofil gör då ett urval som bäst representerar din forskning. Om möjligt länka också till dina publikationer.
  • Lägg till ett foto i din profil. Riktlinjer för profilfoto: Färgbild, närbild (ansikte, hals, axlar) och rakt framifrån med blicken rakt in i kameran samt neutral bakgrund.
  • Du kan också ha foton, filmer, poddavsnitt och så vidare i din forskarprofil. Kontakta webbutveckling@sh.se så hjälper vi dig.

All redigering av ditt personalkort sker på Medarbetarwebben. Se gärna filmen på denna sida under plusboxen "Skapa en forskarprofil".

I den övre menyn till höger – klicka på den runda bildikonen och välj Min sida (du måste vara inloggad)

Byta bild

  • Ladda upp och beskär bilden – se riktlinjer nedan under profilbild på personalkortet för hur du bäst väljer bild till personalkortet.
  • Om det är första gången du laddar upp en bild måste publiceringen godkännas (görs i nästa steg, under Redigera profil)

Riktlinjer för val av profilbild på personalkortet

Riktlinjerna inför val av bild är enkla:

  • Närbild och rakt framifrån, med närbild menar vi ett bildutsnitt med ansikte, hals och axlar. Helbild eller halvbild fungerar dåligt, eftersom bilderna kommer visas i litet format.
  • Blicken rakt in i kameran.
  • Neutral bakgrund.
  • Bilden ska vara i färg.
  • Inga filter – naturlig bild!
  • Endast du på bilden, det vill säga, inga andra personer ska medverka.
  • Du behöver inte se jätteglad ut, men du får gärna ha ett ansiktsuttryck där det känns som att du gillar ditt arbete.

Finns ditt porträtt i mediaportalen?

Högskolan erbjuder personalfotograferingar. Se om ditt porträtt finns lagrat i högskolans mediaportal.

Finns bilden där så kan du använda det som profilbild. Om du inte har din bild i vår mediaportal går det alldeles utmärkt att själv ta ett foto med din mobilkamera.

Storlek på bilden

Bilden måste vara 330 px som minst i höjd och bredd, men är bilden tagen långt ifrån behöver du ha en mycket större upplösning, cirka 800 px.

Behöver du en ny profilbild eller pressbilder?

Högskolan erbjuder tillfällen för fotografering med en extern fotograf.

Som personal på högskolan är du välkommen att boka in dig på en femminuterstid där du får ett par närbilder som du kan använda som profilbild på medarbetarwebben, LinkedIn eller liknande. Om du har svårt att hitta passande tider i bokningen är du välkommen att kontakta kommunikationsstod@sh.se.

Är du i behov av bilder för att kommunicera din forskning eller använda i olika externa sammanhang bokar du istället in dig på en trettiominuterstid. Då får du ett mer varierande bildmaterial som kan användas för exempelvis pressfoton.

Som forskare kan du vilja ha en egen hemsida, förutom din forskarprofil och projektsida i forskningsprojektdatabasen, det finns flera möjligheter för detta.

Forskningsprojekt

Ska du söka finansiering för ditt projekt och behöver en kommunikationsplan? Har du nyligen beviljats medel och behöver en projektsida? Här hittar du information om det stöd Kommunikationsavdelningen kan erbjuda.

Många finansiärer ställer krav på att du redan i ansökan redogör för hur du ska tillgängliggöra och kommunicera resultat och aktiviteter inom projektet, både inom forskarvärlden och mot det omgivande samhället. Det kan därför vara bra att så tidigt som möjligt planera dina kommunikationsinsatser, vem som är mottagaren och vilka kanaler som är bäst lämpade.

Högskolan har tagit fram en enkel variant av kommunikationsplan samt övergripande information om vad en kommunikationsplan bör innehålla. Denna information hittar du på Kommunikationsavdelningens sida för kommunikationsstöd:

Behöver du råd kring målgrupper, aktiviteter och kanalval eller har andra frågor rörande kommunikation inför en ansökan eller under projekttiden? Kontakta kommunikationsstod@sh.se

I vissa fall behövs en webbsida för att kunna berätta om ett projekt och ibland krävs någon form av webbplats av finansiären. Det finns olika lösningar för detta och Kommunikationsavdelningen är gärna bollplank för att hitta rätt lösning. Vilket alternativ som är bäst beror på era behov och även era resurser.

Projektsida i forskningsprojektdatabasen

I verktyget FODA kan du på enkelt sätt administrera sidan för ditt forskningsprojekt själv och vad du vill visa i projkektdatabasen på sh.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

För att lägga upp ett nytt projekt i databasen skickar du ett mejl till webbutveckling@sh.se. Det är viktigt att du anger korrekt titel på projektet du vill lägga upp, så att du hittar det i FODA sedan.

Webbutveckling skapar ett tomt projekt, som du sedan själv går in i, fyller i och publicerar. När du fått ett mejl med bekräftelse att projektet finns i FODA har du också behörighet att administrera projektet.

Du kan läsa mer på verktygssidan för FODA:

Det finns också möjlighet för projektet att ha en egen Wordpress-sida eller en hemsidan under egen domän, under plusboxen Egen hemsida.

Behöver du samla in data via formulär?

Vi får ofta frågor om hur vi kan hjälpa till med att samla in data inom ett forskningsprojekt. Vi rekommenderar Forms, en Office 365-lösning som ni kan hantera helt själva. Att länka till ett formulär i Forms går bra att göra i ett mejlutskick eller genom att lägga länken på projektets hemsida.

Vid frågor, kontakta webbutveckling@sh.se

Forskningsnyheter och pressmeddelanden

Vill du ha hjälp med att nå ut med din forskning via högskolans gemensamma kanaler? Här hittar du information om forskningsnyheter och pressmeddelanden.

Har du nya resultat att berätta om? Ett nytt projekt? Har du eller en kollega tagit emot en utmärkelse? Kommunikationsavdelningens redaktion tar gärna emot tips om olika nyheter som rör högskolans forskning och forskare.

Vad vi gör med ditt tips beror på vad det innehåller, till vem eller vilka tipset riktar sig till samt vilka andra tips vi har under samma tidsperiod. Vilken kanal som är lämpligast att använda avgör redaktionen, beroende på innehåll och målgrupp.

Det är inte alltid ett tips leder till en nyhet – ibland sker ett urval, och det urvalet har sin grund dels i den anseendestrategi som rektor antagit, dels i en professionell nyhetsvärdering av allmänintresset.

För att tipsa oss fyller du i formuläret nedan med så mycket information som möjligt och klickar på "Skicka". Vi återkommer till dig så fort vi har möjlighet.

Organisationen Vetenskap & Allmänhet har listat olika aspekter att tänka på för att öka chansen att nyheten fångas upp av media.

  • Vad är grejen?
  • Varför skulle detta intressera en större publik? Har du till exempel nya slutsatser i en viktig fråga? Något som kullkastar tidigare resultat eller antaganden? Resultat eller forskningsfrågor som berör många? Lyft fram vad det är med din forskning som berör och intresserar!
  • Var på plats när journalisterna ringer.
  • Öva i förväg på att uttrycka dig kort och enkelt.
  • Paketera ditt forskningsområde så att det intresserar målgruppen.
  • Fokusera på det oväntade.
  • Förenkla.

Har du en bild som passar ihop med ditt tips? Mejla då gärna den till nyhetstips@sh.se. Glöm inte att ange fotografens namn!

Södertörns högskola skickar regelbundet ut pressmeddelande om högskolans verksamhet, framförallt om forskningsnyheter. Vi tar tacksamt emot tips, gärna i god tid, om nyheter som är intressanta för en bredare allmänhet. Det är bara Kommunikationsavdelningen som får skicka pressmeddelanden med Södertörns högskola som avsändare. Vi använder oss av ett utskicksverktyg med fasta mallar och med listor över medier sorterade på bland annat geografi och ämnen. Enskilda medarbetare är självklart fria och välkomna att tipsa journalister om nyheter, men det är bra om Kommunikationsavdelningen i så fall informeras så vi kan vara beredda om andra journalister hör av sig om samma nyhet.

När skickar Kommunikationsavdelningen ut pressmeddelanden?

Ett antal kriterier vägs in i bedömningen när vi väljer vad vi ska informera medierna om genom tips, pressmeddelanden eller pressinbjudningar, framförallt:

  • Att nyheten är kopplad till Södertörns högskola och vår verksamhet.
  • Aktualitet och allmänintresse utanför forskarsamhället (nyhetsvärde).
  • Tidsåtgång och Kommunikationsavdelningens arbetsbelastning.

Ju tidigare vi får information om en kommande publicering eller annan nyhet som kan vara av intresse för medier och allmänhet och kan börja jobba med materialet, desto större chans att vi kan hjälpa till. Även om ditt nyhetstips inte resulterar i ett pressmeddelande, så kan vi kanske använda tipset till att sprida nyheten i våra egna kanaler.

Vad gäller för talespersoner i pressutskick?

Talesperson i ett pressutskick är alltid i första hand forskaren eller den ansvarige. Dessutom finns alltid kontaktuppgifter till pressansvarig eller kommunikatör med. Du som talesperson bör vara tillgänglig per telefon, och helst även personligen för eventuell fotografering, från den tidpunkt då pressinformation gått ut och minst ett par dagar framåt. Självklart stämmer vi tillsammans av när det passar dig att gå ut med pressutskick.

På sh.se kan du läsa mer om högskolans presstjänst. Länk till annan webbplats.

Synas i offentliga sammanhang

Almedalsveckan

Almedalsveckan är en viktig arena inom det politiska och offentliga Sverige. Södertörns högskola bidrar med forskning och expertis, både vid egna och andra organisationers arrangemang. Almedalen är också ett tillfälle att ge allmänheten en inblick i forskningen som bedrivs vid högskolan.

ForskarFredag

ForskarFredag är Sveriges mest spridda vetenskapsfestival som årligen lockar tiotusentals besökare landet över. Inbjudan till ForskarFredag går ut till högstadieskolor och gymnasier i vårt närområde.Festivalen är en chans att skapa mötesplatser och dialog mellan forskare och allmänhet och en chans att visa upp vad forskning är, hur den går till och vem forskaren är. Vi vill också inspirera unga människor till högre utbildning och en forskarkarriär.

Forskartorget

Forskartorget är Bokmässans arena för populärvetenskap där universitet, myndigheter och bokförlag presenterar aktuell forskning. Forskare kan genom föredrag på 15 minuter berätta om sin forskning och sina resultat för allmänheten på ett lättillgängligt sätt.

Järvaveckan

Vi deltar främst ur ett studentrekryterande syfte och studentambassadörer bemannar vårt tält. Besökare kan fråga om utbildningar, möta representanter från studentkåren samt studenter.

Sommarhögskolan

I samarbete med kommuner i Stockholmsregionen arrangerar Södertörns högskola varje år Sommarhögskolan. Syftet är att inspirera högstadieelever till högre studier samt att få prova på att vara student eller forskare för en stund och riktar sig till 13-åringar från studieovana miljöer. Du kan hålla i en workshop, inspirera till framtida karriärer eller skapa experiment med eleverna.

Kontakt: kommunikationsstod@sh.se

Ska du presentera din forskning med en poster? Postermallar finns i PowerPoint. Mallarna är utformad i enlighet med högskolans grafiska profil och innehåller olika element som kan vara användbara när du designar en poster.

Som forskare kan du vilja ha en egen hemsida, förutom din forskarprofil och projektsida i forskningsprojektdatabasen, det finns flera möjligheter för detta.

En "blogg" under blogg.sh.se

Vi har en WordPress-lösning som flera större forskningsprojekt använder sig av, de ligger då under Södertörns högskola med adressen blogg.sh.se. Det går även att skapa en pekaradress till projektsidan. En pekaradress är en kortlänk som exempelvis sh.se/almedalen. En sådan sida lägger vi på Kommunikationsavdelningen upp en grundstruktur för, utan speciella anpassningar, och du/ni som driver projektet sköter sedan sidan helt själva. Vi har inte resurser för regelbunden support, men Wordpress är ett lättanvänt verktyg och uppstår problem försöker vi naturligtvis hjälpa till i möjligaste mån.

Blogg för ofta tankarna till en mer informell ton – men som till exempel Reinvents sida Länk till annan webbplats.visar, är det egentligen en vanlig hemsida som vi valt ett lättanvänt bloggverktyg till, för att hemsidan ska vara lätt att uppdatera.

Kontakta webbutveckling@sh.se för hjälp att sätta upp en sida.

En helt egen domän

En tredje lösning är att lägga upp en helt egen och extern domän/hemsida som du som forskare sköter helt själv, eller med konsulthjälp. Archipelago business Länk till annan webbplats. har valt denna lösning, och sidan är skapad med hjälp av en webbyrå. Detta är inget som vi kan göra med befintliga resurser på Kommunikationsavdelningen, exempelvis så kostar det att ha en domän.

Detta alternativ kan vara bäst om det exempelvis är många parter i ett projekt, och där Södertörns högskola inte är den primära avsändaren, och det finns medel och resurser avsatta.

Ett sätt att nå ut med din forskning är att skapa eller redigera sidor på Wikipedia med anknytning till din forskning. Vid en sökning på webben kommer träffar på Wikipedia alltid väldigt högt, varför detta är ett bra sätt för allmänheten att hitta din forskning vid en sökning.

Wikipedia är ett öppet uppslagsverk. Ett bra sätt för att lägga in information på Wikipedia är att skapa en användare och göra ändringsförslagen och skriva varför du gör dem. Det är också bra om du använder Open Access-artiklar, och inte enbart länkar till dina egna artiklar/publikationer.

Läs om hur en sida skapas på Wikipedia. Länk till annan webbplats. och hur du redigerar en sida på Wikipedia Länk till annan webbplats.. Länk till annan webbplats..

Kontrollera först om den artikel du vill skriva redan finns på Wikipedia. I så fall är det bättre att fylla på den befintliga med nya källor. Om du väljer att skriva en ny artikel - tänk på att Wikipedia är ett uppslagsverk och att artikeln därför ska vara ett lämpligt uppslagsord.

Press och media

Att högskolans forskare medverkar i nyhetsmedier – i tidningsartiklar och i nyhetsinslag i TV och radio – med relevanta, intressanta nyheter och expertkommentarer ligger i linje med högskolans uppdrag och vår vision att delta i kritiska samtal om vår tids stora frågor. Kommunikationsavdelningen arbetar därför kontinuerligt med att nå ut i medierna med nyheter som rör vår forskning och med att förmedla kontakter mellan forskare och journalister som vill ha expertkommentarer.

Återkommande kontaktar journalister Kommunikationsavdelningen och vill ha tag på en expert inom ett område till en artikel eller ett inslag. Det är då till stor hjälp om vi känner till inom vilka områden du kan tänka dig att uttala dig och att vi har ditt mobilnummer så att vi snabbt kan nå dig eller förmedla dina kontaktuppgifter när en journalist ringer. Om du vill vara tillgänglig för journalister via Kommunikationsavdelningen ber vi dig att fylla i formuläret "Mina expertområden" på Medarbetarwebben.

Tänk på att beskriva din forskning populärvetenskapligt med flera nyckelord, så underlättar du för oss när vi är på jakt efter expertis inom ett visst område.

Södertörns högskola förekommer nästan dagligen i olika medier, både tryckta, etermedier och sociala medier. Alla inlägg i sociala medier och på webbplatser där Södertörns högskola nämns listas på sidan "Södertörns högskola i medierna".

Vill du ha ett utdrag från de gånger du förekommit i media under en viss period? Kontakta press@sh.se

Södertörns högskola har ett delegerat kommunikationsansvar, där varje medarbetare och enhet har en del i det kommunikativa arbetet. Varje medarbetare har självklart rätt att fritt uttrycka sin mening i olika frågor i enlighet med yttrandefriheten. Den som uttalar sig i Södertörns högskolas namn har dock ett särskilt ansvar att företräda högskolan.

När du får en förfrågan om en intervju

  • Fråga vad intervjun gäller och vem journalisten representerar och i vilket sammanhang informationen ska användas.
  • Lyssna på vad hen frågar efter.
  • Du har ingen skyldighet att svara på frågor direkt. Be att få återkomma lite senare eller be om att få frågorna via mejl. Var noga med att återkomma i tid.
  • När du inte kan svara på en fråga, säg det. Du ska aldrig gissa eller spekulera.
  • Var saklig, öppen och hjälpsam. Undvik fackspråk och ironi.
  • Tala aldrig "off the record".
  • Be att få läsa artikeln och godkänna citat innan publicering.
  • Behöver du råd – kontakta Kommunikationsavdelningen.

Genom Kommunikationsavdelningen kan du få råd och tips i mötet med media samt hjälp att ta fram exempelvis kommunikationsplaner och Frågor och Svar. Kommunikationsavdelningen genomför vid behov medieträningar. Vet du att du kommer att ha mycket mediekontakter och känner en osäkerhet kring hur du ska agera i en sådan situation är du välkommen att kontakta oss: kommunikationsstod@sh.se

Stöd event och konferenser samt grafisk produktion

Ska du arrangera konferens, symposium eller seminarium och vill att detta ska synas i högskolan gemensamma kalender? Följ instruktionerna på sidan för Kommunikationsstöd. För att skapa och redigera kalenderhändelser måste du ha behörighet, det får du genom att skicka ett mejl till webbutveckling@sh.se

Funktionen Eventstöd hjälper dig med praktiska ting runt ditt arrangemang som till exempel information om lämpliga lokaler, logistik och upphandlade leverantörer. Här hittar du också information om hur du kan planera ditt event.

I Mediaportalen kan du göra egna grafiska produktioner, till exempel konferensmaterial, informationsblad, inbjudningar och affischer enligt högskolans grafiska profil. Information om hur du använder mallar och högskolans bildbank hittar du via sidan Mediaportalen - bilder och designmallar.

Information

Har du frågor om innehållet? Se kontakt i respektive plusbox

Önskemål om uppdateringar på sidan? - Fyll i detta formulär

Övriga frågor, vänligen vänd dig till info@sh.se

2025-01-29 av Sophia Nilsson