Du besöker just nu Medarbetarwebben utan att vara inloggad. Logga in för att ta del av innehåll för medarbetare.

Två par händer som skriver på ett tangentbord.

Individuell studieplan i Ladok

På denna sida hittar du information, manualer och lathundar för hantering av individuella studieplaner (ISP) i Ladok-systemet.

Beslut om ISP i Ladok

Södertörns högskola har beslutat att övergå till att hantera doktoranders ISP digitalt genom Ladok från och med hösten 2024. Beslutet gäller för samtliga nyantagna doktorander. Under perioden 2024-2025 kan tidigare antagna doktorander välja att fortsätta i tidigare arbetssätt.

Doktorander som inte omfattas av övergången till ISP i Ladok hänvisas till fliken Studieplaner och mål för forskarutbildning.

Doktorander, handledare, studierektorer och forskarutbildningsadministratörer som omfattas av beslutet kan hitta information om de förändringar som beslutet innebär i respektive plusbox nedan.

Arbeta med ISP i Ladok första gången

Informationen nedan riktar sig till dig, som doktorand, som för första gången ska fylla i en ISP i Ladok.

1. Skapa ett student SH-konto

Du behöver skapa ett student SH-konto (om du inte redan har ett). Du kan skapa ett student SH-konto så fort du har fått en antagning i Ladok. Som doktorand har du två konton, ett som student och ett som anställd.

Viktigt att tänka på är att du använder en privat mejladress när du skapar ett studentkonto eftersom din SH-mejladress kommer att vara kopplad till din anställning. Vidare instruktioner om hur du skapar studentkonto hittar du här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

2. Ny version skapas

För att du ska kunna börja skriva din individuella studieplan så behöver en så kallad "ny version" skapas i Ladok. "Ny version" innebär att din ISP har startats. Det här steget görs av din forskarutbildningsadministratör på institutionen. Administratören ansvarar även för att koppla ihop dig och din huvudhandledare (eventuellt övriga handledare) till samma ISP.

3. Nu kan du börja skriva din ISP

Nu kan du logga in i Ladok för studenter Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och påbörja skrivandet av din ISP. I ISP formuläret finns det hjälptexter när du klickar på "instruktioner" på högra sidan av rubriken. Hur du loggar in och navigerar i Ladok finns beskrivet i en manual för doktorander längre ned på sidan.

Behöver du stöd?

Om du stöter på problem när du arbetar med din individuella studieplan kan du som doktorand få stöd och vägledning för att komma vidare. I första hand kan du kontakta din forskarutbildningsadministratör på institutionen. Om du behöver ytterligare vägledning kan du boka ett möte med Ladokansvarig på högskolan. Vid mötet går vi tillsammans igenom tekniska funktioner i Ladokverktyget.

Mötet kan bokas enskilt eller tillsammans med din handledare. Vid bokning av möte för tekniskt stöd vill vi att du anger följande:

  • Ditt och eventuellt handledarens namn
  • Vilken institution du tillhör
  • Förslag på 2-3 olika mötestider (á 60 minuter). Vi räknar med att kunna besvara dina frågor vid ett mötestillfälle. Vid behov bokar vi in ytterligare ett möte.

Ovanstående punkter mejlas till: ladokadmin@sh.se

Informationen nedan riktar sig till dig, som handledare, som för första gången ska hantera en ISP i Ladok.

1. Ny version skapas

För att du ska kunna sätta igång hanteringen av din doktorands ISP så behöver en "ny version" skapas i Ladok. "Ny version" innebär att en ISP har startats. Det här steget görs av forskarutbildningsadministratör på institutionen.

2. Påbörja arbetet med ISP

Nu kan du logga in i Ladok Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och påbörja arbetet. I ISP formuläret finns det hjälptexter när du klickar på "instruktioner" på högra sidan av rubriken. Hur du loggar in och navigerar i Ladok finns beskrivet i en manual för handledare längre ned på sidan.

Behöver du stöd?

Om du stöter på problem när du arbetar med din doktorands individuella studieplan kan du som handledare få stöd och vägledning för att komma vidare. I första hand kan du kontakta forskarutbildningsadministratör på din institution. Om du behöver ytterligare vägledning kan du boka ett möte med Ladokansvarig på högskolan. Vid mötet går vi tillsammans igenom tekniska funktioner i Ladokverktyget.

Mötet kan bokas enskilt eller tillsammans med din doktorand. Vid bokning av möte för tekniskt stöd vill vi att du anger följande:

  • Ditt och eventuellt doktorandens namn
  • Vilken institution du tillhör
  • Förslag på 2-3 olika mötestider (á 60 minuter). Vi räknar med att kunna besvara dina frågor vid ett mötestillfälle. Vid behov bokar vi in ytterligare ett möte.

Ovanstående punkter mejlas till: ladokadmin@sh.se

Informationen nedan riktar sig till dig, som studierektor, som för första gången ska hantera en ISP i Ladok.

Logga in i Ladok Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och påbörja granskningsarbetet. Hur du loggar in och navigerar i Ladok finns beskrivet i en manual för studierektorer längre ned på sidan.

Behöver du stöd?

Om du stöter på problem när du arbetar med individuella studieplaner i Ladok så kan du få stöd och vägledning för att komma vidare. I första hand kan du kontakta din forskarutbildningsadministratör på institutionen. Om du behöver ytterligare vägledning kan du boka ett möte med Ladokansvarig på högskolan. Vid mötet går vi tillsammans igenom tekniska funktioner i Ladokverktyget.

Vid bokning av möte för tekniskt stöd vill vi att du anger följande:

  • Ditt namn
  • Vilken institution du tillhör
  • Förslag på 2-3 olika mötestider (á 60 minuter). Vi räknar med att kunna besvara dina frågor vid ett mötestillfälle. Vid behov bokar vi in ytterligare ett möte.

Ovanstående punkter mejlas till: ladokadmin@sh.se

Manualer

Manualerna kan komma att uppdateras oftare under hösten 2024. Det är därför viktigt att du alltid följer den senaste publicerade versionen.

Manualerna ovan är skapade av Södertörns högskola. Det finns även manualer skapade av Ladokkonsortiet som kan vara användbara, dessa når du genom att trycka här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Information

Har du frågor om innehållet? Se kontakt i respektive plusbox

Önskemål om uppdateringar på sidan? - Fyll i detta formulär

Övriga frågor, vänligen vänd dig till info@sh.se

2024-09-11 av Dejana Burazor