Du besöker just nu Medarbetarwebben utan att vara inloggad. Logga in för att ta del av innehåll för medarbetare.

LIFE-programmet av EU

LIFE-programmet är ett EU-program som inrättats av Europeiska unionen 1992.

Europakommissionen (Miljöavdelningen och Klimatpolitiska avdelningen) förvaltar LIFE-programmet, men implementeringen delegerats till genomförandeorganet för klimat, infrastruktur och miljösatsningar (European Climate, Infrastructure and Environment Executive Agency).

LIFE programmet

Det nya LIFE-programmet som löper 2021-2027, täcker två stora programdelar: Miljö och Klimat, vilka består av fyra underdelar:

  • Natur och biodiversitet
  • Cirkulär ekonomi och livskvalité
  • Climate Change Mitigation and Adaptation
  • Clean Energy Transition

Det finns samverkansfinansiering för miljö- och klimatprojekt som man kan söka i konsortier av målägare (företag, kommuner, regioner, myndigheter och så vidare). På Kommissionens hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kan man hitta detaljerade arbetsprogram och strategier, information om finansieringsformer, ansökansförfarandet och utvärderingsprocesserna som hjälper till att hitta rätt partners och formuleringar, men utlysningarna publiceras alltid även på Funding & Tenders portalen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Du kan vända dig med frågor om projektformer och budgetering till grantsoffice@sh.se och projektansokningar@sh.se. Du kan även få stöd från nationella kontaktpersonerna på Naturvårdsverket.

Sidansvarig

Har du frågor om innehållet? Se kontakt i respektive plusbox

Önskemål om uppdateringar på sidan? - Fyll i detta formulär

Övriga frågor, vänligen vänd dig till info@sh.se

2021-09-15 av Gabriela Voglio