Du besöker just nu Medarbetarwebben utan att vara inloggad. Logga in för att ta del av innehåll för medarbetare.

Utsiktsbild över Stockholm med Globen i mitten

Europeiska Innovationsrådet

Europeiska innovationsrådet är ett nytt EU-organ inrättat 2021 för att ge stöd till banbrytande och marknadsskapande innovation. Europeiska innovationsrådets finansieringsprogram är en viktig del av Pillar 3 i Horisont Europa-programmet, EU:s ramprogram för forskning och innovation.


Europeiska kommissionen lanserade Europeiska innovationsrådet Länk till annan webbplats. (EIC) med en budget på över 10 miljarder euro för 2021–2027 för att utveckla och utvidga banbrytande innovationer. Med utgångspunkt i ett framgångsrikt pilotprogram inom Horisont 2020 är det nya EIC inte bara en nyhet för Horisont Europa Länk till annan webbplats., utan det är också unikt i världen: Det kombinerar forskning om ny teknik med ett acceleratorprogram och en särskild egetkapitalfond, Europeiska innovationsrådets fond Länk till annan webbplats., för att expandera innovativa nystartade företag och små och medelstora företag. Cirka 3 miljarder euro av EIC:s budget kommer att gå till EIC-fonden.

Dessutom offentliggörs EIC:s första årliga arbetsprogram Länk till annan webbplats. som öppnar finansieringsmöjligheter värda över 1,5 miljarder euro 2021. Samtidigt inleds ansökningsperioden för två priser Länk till annan webbplats. som delas ut till kvinnliga innovatörer och till Europeiska innovationshuvudstaden.

Potentiella sökande och de som är intresserade av EIC i allmänhet kan hitta mer information, inklusive bakgrunden till EIC-uppdraget, organisation och praktisk vägledning, på EIC: s webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Potentiella sökande som vill ansöka om EIC-finansiering kommer att behöva ansöka via EIC: s webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och EU: s portal för finansiering Funding & Tenders-portalen. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vinnova är den nationella kontaktpunkten som kan ge information och personlig support angående detaljerna i utlysningarna, och ni som söker kan också kontakta grantsoffice@sh.se för information och stöd.

Sidansvarig

Har du frågor om innehållet? Se kontakt i respektive plusbox

Önskemål om uppdateringar på sidan? - Fyll i detta formulär

Övriga frågor, vänligen vänd dig till info@sh.se

Senast uppdaterad: 2022-02-15 av Gabriela Voglio

Dela

E-post