Du besöker just nu Medarbetarwebben utan att vara inloggad. Logga in för att ta del av innehåll för medarbetare.

Kom igång med Studiewebben Canvas

Från och med höstterminen 2022 skapar du allt innehåll för högskolans kurser i vår nya Studiewebb. Vi har gått från systemet Itslearning till Canvas och med det kommer en hel del nytt. Välkommen att ta del av det omfattande utbildningsutbudet under hösten!

IKT-pedagogerna erbjuder ett brett utbildningsutbud. Nedan hittar du flera länkar till utbildningsmaterial. Du kan också boka kortare eller längre individuella eller gruppvisa sittningar.

Som vanligt finns även användarstöd via mejl (studiewebben@sh.se).

Onsdagswebinar

Korta 15-minuterspass utifrån grundläggande funktioner. Ingen föranmälan behövs utan bara att droppa in. Lite senare under terminen tar vi upp lite mer aktivitetsbaserade användningsområden av olika funktioner.

Från och med vecka 40
När: onsdagar kl. 12.45 – 13.00
Var: https://sh-se.zoom.us/my/canvassodertorn Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Boka en IKT-pedagog

Har ditt ämneskollegium frågor kring nya Studiewebben Canvas? Boka någon av högskolans duktiga IKT-pedagoger för en introduktion om Canvas och best-practice utifrån just era behov. Beskriv dina önskemål och mejla ikt-pedagogerna@sh.se.

Länkar till instruktioner för Studiewebbens grundläggande funktioner

Här hittar du topp-8 av de länkar som efterfrågas, baserat på de frågor som kommer in till supporten.

Få snabb koll på grunderna i nya Studiewebben

Videon nedan beskriver de mest grundläggande funktionerna i Studiewebben Canvas.

Obs! Filmen hänvisar till "My Media" i den svarta vänstermenyn. Den funktionen är nu flyttad till kursrummens vänstermeny. Det är endast personal som kan se och använda My Media. Om du vill göra en film tillgänglig för studenter måste du publicera filmen på en sida eller via Media Gallery som också finns i kursrummet. Läs mer om My Media Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kom igång med självstudiematerialet och glöm inte att spara ned ditt arbetsmaterial!

Alla lär vi oss på olika sätt, därför har vi tagit fram ett gediget och flexibelt självstudiematerial som stöttar dig när du ska lära dig Studiewebben Canvas. Du kan välja att följa ett kursliknande upplägg med filmer med tillhörande övningar eller ta del av fristående instruktioner som beskriver enskilda funktioner.

Material som du använder i Itslearning och behöver även fortsättningsvis måste du själva spara ned och lägga upp i Canvas. Det är hög tid att börja, och instruktioner hittar du nedan i "Så här sparar du ditt arbetsmaterial".

Information

Publicerad: 2022-01-27
Enhet: Kommunikationsavdelningen

Dela

E-post