Du besöker just nu Medarbetarwebben utan att vara inloggad. Logga in för att ta del av innehåll för medarbetare.

Kom igång med Studiewebben Canvas

Nu är det dags att lämna lärplattformen Itslearning och börja att arbeta i Canvas. Under våren finns flera utbildningsmöjligheter och du bör också börja spara ner det material du vill ha med dig till nya studiewebben. Välkommen att att del av det stöd och utbildningsmöjligheter som erbjuds nedan!

Öppna sessioner med info om grundläggande funktioner

Under en timme berättar vi om grundläggande funktioner, hur de fungerar och vad man ska tänka på när man börjar arbeta i systemet. Vi tar exempelvis upp inlämningsuppgifter, öppna inlämningslådor och meddelandefunktionen.
Inget eget arbete, utan ett informationspass med möjlighet att ställa frågor.
Du behöver inte boka in dig och du behöver inte ha några förkunskaper i systemet!

Varje dag från och med 2/5 till den 25/5 kl 15.00 – 16.00
(någon avvikelse kan förekomma, se kalendern på medarbetarwebben)
Zoom: https://sh-se.zoom.us/my/canvassodertorn Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

De öppna sessionerna återkommer i augusti. Innehållet är även här information om grundläggande funktioner, med skillnaden att det även ges tid till att öva själv med stöd från IKT-pedagogerna.
Vecka 34: Varje dag kl. 9-11 och kl. 13-15.
Zoom: https://sh-se.zoom.us/my/canvassodertorn Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vecka 36: Varje dag kl. 15.00 – 17.00
Zoom: https://sh-se.zoom.us/my/canvassodertorn Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Få snabb koll på grunderna i nya Studiewebben

Videon nedan beskriver de mest grundläggande funktionerna i Studiewebben Canvas.

Obs! Filmen hänvisar till "My Media" i den svarta vänstermenyn. Den funktionen är nu flyttad till kursrummens vänstermeny. Det är endast personal som kan se och använda My Media. Om du vill göra en film tillgänglig för studenter måste du publicera filmen på en sida eller via Media Gallery som också finns i kursrummet. Läs mer om My Media Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kom igång med självstudiematerialet och glöm inte att börja spara ned ditt arbetsmaterial!

Alla lär vi oss på olika sätt, därför har vi tagit fram ett gediget och flexibelt självstudiematerial som stöttar dig när du ska lära dig Studiewebben Canvas. Du kan välja att följa ett kursliknande upplägg med filmer med tillhörande övningar eller ta del av fristående instruktioner som beskriver enskilda funktioner.

Material som du använder i Itslearning och behöver även fortsättningsvis måste du själva spara ned och lägga upp i Canvas. Det är hög tid att börja, och instruktioner hittar du nedan i "Så här sparar du ditt arbetsmaterial".

Workshops

Som ett extra stöd till utbildningsmaterialet erbjuder projektet workshops där vi arbetar tillsammans i grupp utifrån självstudiematerialet. Workshoparna är inte nödvändiga för att lära sig Canvas, utan mer ett stöd att komma igång med materialet.

Boka en IKT pedagog

Har ditt ämneskollegium frågor kring nya Studiewebben Canvas? Boka någon av högskolans duktiga IKT-pedagoger för en introduktion om Canvas och best-practice utifrån just era behov. Beskriv dina önskemål och mejla canvas@sh.se så hittar vi en lämplig tid under våren.

Information

Publicerad: 2022-01-27
Enhet: Kommunikationsavdelningen

Dela

E-post